Broccoli protejează oasele şi articulaţiile

Broccoli este considerat de oamenii de ştiinţă o legumă benefică pentru articulaţii. Ea ar putea sta la baza fabricării unei pilule ce are potenţialul de a vindeca artrita, relatează cotidianul britanic "Daily Mail".

24 afișări
Imaginea articolului Broccoli protejează oasele şi articulaţiile

Broccoli protejează oasele şi articulaţiile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Broccoli este bogat în sulforafan, o substanţă despre care cercetătorii au constatat că are un rol esenţial în protejarea oaselor şi a articulaţiilor. Recent, specialiştii de la Universitatea East Anglia din Marea Britanie au descoperit că sulforafanul blochează enzimele ce produc distrugerea articulaţiilor în cazul osteoartritei, cea mai comună formă de artrită.

În cadrul unui program, 30 de pacienţi vor primi această legumă în dieta lor zilnică, înainte de operaţiile de reconstrucţie a articulaţiilor la care vor fi supuşi.

Citeşte mai multe despre beneficiile broccoli-ului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici