Bucureştenii vor putea face observaţii astronomice lunar

Bucureştenii vor putea face lunar observaţii astronomice, în cadrul Anului Internaţional al Astronomiei 2009, în Piaţa Universităţii, unde vor avea loc şi o expoziţie de imagini 3D şi prezentări multimedia, a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Sonka, muzeograf la Observatorul Astronomic.

69 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii vor putea face observaţii astronomice lunar

Bucureştenii vor putea face observaţii astronomice lunar (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti organizează o serie de manifestări dedicate Anului Internaţional al Astronomiei (AIA), care va fi lansat joi, la Paris, de Uniunea Astronomică Internaţională (UAI) şi UNESCO.

În România, Anul Internaţional al Astronomiei va fi lansat în perioada 6 - 7 februarie, la Sibiu, de Comitetului Naţional al AIA, din care fac parte reprezentanţi ai Comisiei Naţionale pentru România a UNESCO, ai Institutului Astronomic al Academiei Române, ai Observatorului Astronomic, ai Astroclubului Bucureşti şi ai altor instituţii sau asociaţii de profil.

Prin proiectul "Soarele şi Luna", Observatorul Astronomic va organiza observaţii astronomice gratuite pentru public, în curtea Palatului Șuţu din Piaţa Universităţii, în fiecare lună, atât ziua cât şi noaptea. Primele observaţii vor putea fi făcute pe 3 februarie.

În perioada 27 aprilie - 4 mai va fi organizată Săptămâna Astronomiei, în cadrul căreia va avea loc o prezentare multimedia a planetelor din sistemul nostru solar.

Observatorul Astronomic mai organizează şi o expoziţie de imagini 3D şi simulări de astronomie, între 1 şi 7 octombrie.

Potrivit reprezentanţilor Astroclubului Bucureşti, observaţii astronomice în aer liber vor fi organizate şi în alte oraşe din ţară, de către asociaţiile de profil.

Citeşte şi:

Anul internaţional al astronomiei, inaugurat la Paris

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici