Cafeaua cu gheaţă poate avea efecte negative asupra organismului

Persoanele care apreciază cafeaua cu gheaţă ar trebui să renunţe la cină sau să meargă rapid într-o sală de gimnastică, deoarece acest produs conţine la fel de multe calorii ca şi o masă caldă, potrivit studiului realizat de o fundaţie ce luptă împotriva cancerului.

319 afișări
Imaginea articolului Cafeaua cu gheaţă poate avea efecte negative asupra organismului

Cafeaua cu gheaţă poate avea efecte negative asupra organismului (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Fundaţia World Cancer Research Fund (WCRF) a realizat un studiu asupra acestui produs oferit de branduri populare din Marea Britanie, precum Starbucks, Caffe Nero şi Costa Coffee, pentru a determina conţinutul caloric, în condiţiile în care tot mai multe cercetări indică o asociere între obezitate şi cancer.

Studiul a stabilit că numărul cel mai mare de calorii - 561 - erau prezente într-unul dintre sortimentele de cafea comercializate de Starbucks, în timp ce alte tipuri de cafea cu gheaţă aveau între 200-450 de calorii.

Experţii recomandă ca o femeie să consume zilnic, în medie, aproximativ 2.000 de calorii, iar un bărbat în jur de 2.500 de calorii, pentru a avea o greutate optimă. Persoanele aflate la regim consumă cel mult 1.500 de calori pe zi.

"Faptul că pe piaţă există un sortiment de cafea cu gheaţă care depăşeşte un sfert din necesarul zilnic de calorii al unei femei reprezintă o chestiune alarmantă", a declarat Rachel Thompson, director de programe ştiinţifice la WCRF din Londra. "Aceasta este cantitatea de calorii pe care te aştepţi să o găseşti într-o cină întreagă, nu într-o băutură", a spus ea.

WCRF estimează că aproximativ 19.000 de îmbolnăviri de cancer ar putea fi prevenite în Marea Britanie, dacă aceste persoane ar reuşi să slăbească acele kilograme pe care le au în plus.

Rachel Thompson consideră că o cafea cu gheaţă băută ocazional nu reprezintă un pericol prea mare şi recomandă alegerea unor tipuri de cafea fără zahăr, în combinaţie cu lapte degresat sau parţial degresat, fără friscă şi fără siropuri de fructe.

Organizaţia WCRF, care a identificat caloriile din aceste tipuri de băuturi, a adăugat faptul că diverse tipuri sănătoase de cafea cu gheaţă sunt disponibile în toate magazinele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici