Căluţul de mare pitic şi melcul "fantomă", în topul speciilor descoperite în 2008 - GALERIE FOTO

Un căluţ de mare de mărimea unui bob de mazăre, melcul "fantomă" şi cel mai mic şarpe din lume, care măsoară, în medie, doar 10,4 centimetri, au fost incluşi în topul 10 al noilor specii descoperite în 2008, realizat de un comitet internaţional de cercetători.

444 afișări
Imaginea articolului Căluţul de mare pitic şi melcul "fantomă", în topul speciilor descoperite în 2008 - GALERIE FOTO

Căluţul de mare pitic - Hippocampus satomiae (Imagine: http://species.asu.edu)

The International Institute for Species Exploration din cadrul Universităţii Arizona şi un comitet internaţional de taxonomişti au alcătuit acest clasament pe baza miilor de specii noi care au fost descoperite pe glob în 2008.

În acest clasament au fost incluşi:

  • Un palmier uriaş din Madagascar, ce rămâne înflorit până moare

  • Un Arbore de cafea care nu conţine cofeină, descoperit în Camerun 

  • O bacterie care trăieşte în lacul fixativ pentru păr, descoperită de oamenii de ştiinţă japonezi
  • Un peştişor Damsel (Deep Blue Chromis) de culoare albastru închis, care a fost găsit într-un recif, la mare adâncime, în apropierea coastelor Insulei Ngemelis (Republica Palau)

  • Un melc descoperit în Malaysia, a cărui cochilie este răsucită în jurul a patru axe

  • Cea mai mare insectă din lume, descoperită în Borneo, care seamănă cu o ramură de copac şi are o lungime de 56,7 centimetri

  • Un exemplar fosilizat al celei mai vechi specii de vertebrate cunoscute, descoperit în vestul Australiei

  • Căluţul de mare pitic - Hippocampus satomiae - are o lungime medie de 13,8 milimetri şi o înălţime de 11,5 milimetri. Această specie a fost descoperită în apropierea insulei Kalimantan din Indonezia, iar numele - satomiae - i-a fost acordat după Satomi Onishi, scufundătorul care a descoperit această specie nouă.

  • Cel mai mic şarpe din lume, Barbados Threadsnake, a fost descoperit în St. Joseph Parish din Barbados

  • "Melcul fantomă", înfricoşător prin aspectul său extrem de palid, a fost descoperit, surprinzător, într-o zonă intens populată din Cardiff (Marea Britanie)

Acest top 10 al noilor specii a fost alcătuit pentru a sărbători împlinirea a 300 de ani (în 2008, n.r.) de la naşterea omului de ştiinţă suedez Carolus Linnaeus, iniţiatorul sistemului modern de denumire şi clasificare a plantelor şi animalelor.

Oamenii de ştiinţă cred că aproximativ 1,8 milioane de specii au fost descrise după ce Carolus Linnaeus a inventat sistemul modern de denumire şi clasificare a plantelor şi animalelor, în secolul al XVIII-lea, şi estimează că numărul speciilor de pe Terra este cuprins între 2 milioane şi 100 de milioane, deşi cei mai mulţi dintre ei consideră că valoarea reală este un număr apropiat de 10 milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici