Cancerul de plămâni poate fi detectat de câini cu o precizie de peste 70%

Câinii ar putea fi folosiţi pentru identificarea persoanelor care suferă de cancer pulmonar, potrivit unui studiu publicat în European Respiratory Journal. Oamenii de ştiinţă germani de la Spitalul Schillerhoehe susţin că aceste animale pot detecta tumorile cancerose, cu ajutorul simţului mirosului, cu o precizie de 71%.

867 afișări
Imaginea articolului Cancerul de plămâni poate fi detectat de câini cu o precizie de peste 70%

Cancerul de plămâni poate fi detectat de câini cu o precizie de peste 70%

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu cunosc substanţa chimică pe care o identifică câinii care adulmecă, astfel încât ei nu pot dezvolta încă un program de screening.

Au fost testate trei grupuri de pacienţi, dintre care 110 voluntari erau sănătoşi, 60 de persoane sufereau de cancer pulmonar, iar 50 erau diagnosticaţi cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC). Subiecţii au trebuit expire într-un tub care a absorbit orice miros. Ulterior, tuburile au fost adulmecate de câini, care s-au aşezat în faţa celor pe care i-au detectat ca fiind suferinzi de cancer pulmonar, informează BBC.

Citeşte mai multe despre cum detectează câinii cancerul la plămâni pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici