Căpşunile şi roşiile protejează tenul de radiaţiile UV

Razele UVA şi UVB sunt responsabile de apariţia îmbătrânirii precoce a pielii, avertizează medicii dermatologi. Potrivit specialiştilor, trecerea timpului, vântul, poluarea, fumul de ţigară sunt alţi factori care agresează tenul şi accelerează apariţia ridurilor, mai ales în zonele de expresie, precum cea a gurii şi a ochilor.

114 afișări
Imaginea articolului Căpşunile şi roşiile protejează tenul de radiaţiile UV

Căpşunile şi roşiile protejează tenul de radiaţiile UV (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Pentru a preveni efectele nocive ale razelor soarelui, specialiştii recomandă câteva alimente care stimulează colagenul.

Astfel, căpşunile, bogate în vitamina C, pot întârzia apariţia ridurilor fiind recomandate mai ales persoanelor care au tenul uscat. Potrivit specialiştilor, vitamina C are proprietăţi de "ştergere" a ridurilor şi asta pentru că această vitamină are abilitatea de a sintetiza colagenul. Ardeii graşi roşii, papaya, broccoli şi portocalele au şi ele un conţinut ridicat de vitamina C.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici