Care sunt grăsimile sănătoase pentru organism

Grăsimile fac parte dintr-o dietă echilibrată, afirmă medicii nutriţionişti. Potrivit specialiştilor, acestea sunt o sursă importantă de energie şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a diabetului sau a obezităţii.

633 afișări
Imaginea articolului Care sunt grăsimile sănătoase pentru organism

Care sunt grăsimile sănătoase pentru organism (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

În plus, grăsimile furnizează organismului acizi graşi esenţiali - Omega 3 şi Omega 6, pe care organismul nu îi poate sintetiza, dar îi sunt necesari pentru o serie de procese. De asemenea, grăsimile au şi rolul de a ajuta la asimilarea vitaminelor liposolubile - A, D, E şi K din alimente. "Fără grăsimi, aceste vitamine absolut necesare pentru organism nu se asimilează în cantitate suficientă", precizează dr. Corina Zugravu, lector universitar la UMF "Carol Davila".

Grăsimile nesaturate, numite grăsimi "bune", pot fi mononesaturate (uleiul de măsline) sau polinesaturate (uleiuri vegetale de rapiţă, de in, de floarea-soarelui, de porumb), în funcţie de tipul de acizi graşi care predomină în compoziţia lor.

O categorie importantă de grăsimi polinesaturate o reprezintă grăsimile esenţiale, care conţin acizii graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6. "Aceşti acizi sunt implicaţi în reglarea tensiunii arteriale, în coagularea sângelui, în contracţia musculară şi, în plus, ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar", spune dr. Zugravu.

Citeşte mai multe despre grăsimile sănătoase pentru organism pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici