Care sunt riscurile dietelor ţinute pe termen lung

Rolul unei diete de slăbit este acela de a ne ajuta să pierdem kilogramele în plus. Medicii nutriţionişti atrag atenţia că reluarea la nesfârşit a regimurilor restrictive ne pun sănătatea în pericol. "În primul rând apare malnutriţia.

81 afișări
Imaginea articolului Care sunt riscurile dietelor ţinute pe termen lung

Care sunt riscurile dietelor ţinute pe termen lung (Imagine: Mediafax Foto)

De asemenea, sistemul imunitar al unei persoane care continuă regimul, deşi a scăpat de kilogramele în exces, este unul slăbit", a declarat pentru gândul prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Anemia, deficienţele de vitamine şi minerale sunt alte probleme care apar în cazul în care ţinem diete á la long.

"În cazul regimurilor hiperproteice riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare este destul de mare. Anorexia nervoasă şi bulemia sunt alte boli care duc la deces", precizează nutriţionistul Mencinicopschi.

Dr. Ligya Alexandrescu spune că imediat ce am slăbit, trebuie să ţinem un regim de întreţinere. "Odată ajunşi la greutatea dorită, anumite alimente, interzise în dietă, trebuie reintroduse treptat, pentru ca organismul să nu se simtă slăbit", menţionează nutriţionistul Alexandrescu.

Citeşte mai multe despre riscurile dietelor ţinute pe termen lung pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici