Cât de eficiente sunt noile metode de contracepţie pentru femei

Utilizate corect, metodele contraceptive oferă o siguranţă de 99 la sută, cu o singură precizare: cel care decide care metodă de contracepţie ţi se potriveşte este medicul, potrivit Gândul.

96 afișări
Imaginea articolului Cât de eficiente sunt noile metode de contracepţie pentru femei

Cât de eficiente sunt noile metode de contracepţie pentru femei (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)

În România, potrivit ultimelor studii în domeniu, când vine vorba de planificarea unei sarcini, o treime dintre conaţionali folosesc metoda calendarului, 30 la sută folosesc, ocazional, prezervativul, iar 14 la sută dintre românce aleg pilula contraceptivă. Cu toate acestea, există o serie de metode moderne - pe bază de hormoni - care asigură protecţie zilnică, săptămânală, lunară, trimestrială sau chiar anuală.

Inelul vaginal contraceptiv, cu o dimensiune de 5,4 centimetri, oferă protecţie lunară împotriva sarcinilor nedorite. Potrivit specialiştilor, inelul eliberează hormoni direct, prin peretele vaginului, fără să treacă prin tractul gastrointestinal. Acest fapt permite ca doza hormonală eliberată de inel să fie mai mică decât cea conţinută de pilulă, iar problemele gastrointestinale nu reduc eficacitatea metodei contraceptive. Inelul contraceptiv eliberează continuu o doză scăzută de hormoni, estrogen şi progestogen, care sunt absorbiţi prin pereţii vaginului şi intră în fluxul sanguin.

Citeşte mai multe despre cât de eficiente sunt noile metode de contracepţie pentru femei pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici