Câte minciuni spunem zilnic şi de ce şefii ne sunt victime sigure

Nevinovate sau nu, minciunile fac parte din viaţa noastră. Mai mult chiar, ele devin obiect de studiu pentru cercetătorii care vor să afle ce se ascunde în spatele fiecărei gogoriţe şi ce mecanism ne determină să recurgem la ele.

196 afișări
Imaginea articolului Câte minciuni spunem zilnic şi de ce şefii ne sunt victime sigure

Câte minciuni spunem zilnic şi de ce şefii ne sunt victime sigure (Imagine: Dragoş Cristescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui studiu realizat de experţi ai unui institut din Marea Britanie şi publicat de Daily Mail, oamenii mint de aproximativ 657 de ori pe an, cam de două ori pe zi. Sondajul, realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane, arată că pentru patru din cinci persoane minciuna face parte din viaţă.

Cele mai multe minciuni se spun la serviciu

În plus, 41 la sută dintre respondenţi au recunoscut că cel mai adesea mint la locul de muncă şi că cel care se confruntă cu minciuna este superiorul ierarhic. Pentru Gândul, psihoterapeutul Graţiela Albuşor explică de ce alegem să ne minţim şeful.

Citeşte mai multe despre minciunile pe care le spun oamenii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici