Cazurile de boli de piele s-au înmulţit pe fondul crizei economice

Cazurile de eczeme, psoriasis şi alte boli de piele favorizate de stres s-au înmulţit pe fondul crizei economice, spun nouă din 10 dermatologi britanici, într-un sondaj realizat de Asociaţia Britanică de Dermatologie.

927 afișări
Imaginea articolului Cazurile de boli de piele s-au înmulţit pe fondul crizei economice

Cazurile de boli de piele s-au înmulţit pe fondul crizei economice (Imagine: Shutterstock)

Potrivit British Skin Foundation (BSF), este important ca cei afectaţi de bolile de piele să fie atenţi la factorii emoţionali care le-ar putea cauza problemele, pentru a putea înlătura disconfortul psihic resimţit din cauza acestor maladii, potrivit dailymail.co.uk.

Un sondaj realizat în rândul a 105 medici şi asistente specializaţi în boli de piele a arătat că 41% dintre aceştia au constatat o creştere notabilă a acestor afecţiuni, 5% - o creştere "uriaşă" şi aproape jumătate dintre specialişti au remarcat o uşoară creştere.

Tot aproape 50% dintre cei chestionaţi au spus că motivele legate de stres, care pot favoriza apariţia unor afecţiuni ale pielii, ar trebui luate mai în serios, mulţi precizând că psihoterapia inclusă în Serviciul naţional de sănătate britanic (NHS) ar trebui să fie mai accesibilă.

Sondajul a fost realizat la conferinţa anuală a Asociaţiei Britanice de Dermatologie.

Anterior, o cercetare a British Skin Foundation a relevat că mulţi dintre cei care suferă de boli de piele au fost abuzaţi verbal în public. Totodată, unul din şase dintre cei 729 de bărbaţi şi femei care au participat la acest studiu au mărturisit că afecţiunea dermatologică de care sufereau i-a făcut să se automutileze sau chiar să se gândească la sinucidere.

"Recesiunea aduce o serie de probleme care sporesc stresul şi nefericirea milioanelor de oameni care au o boală de piele", spune Bevis Man, membru al BSF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici