Ce conţin de fapt "nuggets" de la fast-food

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au examinat bucăţele de pui "nuggets" de la restaurentele americane şi au ajuns la concluzii înfricoşătoare pentru consumatori. Doar jumătate dintre produsele testate erau făcute din muşchi de pui, restul ascundeau ingrediente mult mai puţin apetisante.

1302 afișări
Imaginea articolului Ce conţin de fapt "nuggets" de la fast-food

Ce conţin de fapt "nuggets" de la fast-food (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cu ochiul liber, bucăţile de pui arată relativ sănătos şi, pentru mulţi, foarte delicioase. Sub lentila microscopului însă, situaţia se schimbă complet. Dr. Richard D. deShazo a rămas uimit când a analizat mâncarea americană. Împreună cu Steven Bigler a secţionat mai multe "nuggets" de la două cunoscute lanţuri de fast-food din SUA. Au descoperit un amestec de vase de sânge, cartilaje şi grăsime, dar nu foarte multă carne de pui, anunţă Daily Mail.

Proba de la primul restaurant era alcătuită în proporţie de aproape 50% din muşchi de pui, printre celelalte componente aflându-se grăsime, nervi, vase de sânge şi ţesut epitelial din cavităţile păsărilor. Bucăţile de la cel de-al doilea fast-food arătau şi mai rău, cu doar 40% muşchi şi în rest organe, ţesut conjunctiv şi chiar bucăţi fine de oase. Dr. deShazo a spus despre produsele pe care le-a comparat cu Superglue că sunt făcute din resturi de la pui amestecate cu grăsime şi prăjite în aluat sărat. Tot el insistă că e incorect ca produsele să fie numite "chicken nuggets", bucăţele de pui, când de multe ori puiul nu reprezintă ingredientul princpial din punct de vedere statistic.

"Sunt produse secundare, de calitate inferioară, bogate în calorii, zahăr, sare şi grăsimi. Din pacate sunt foarte gustoase şi sunt destinate în principal copiilor, care le adoră", spune deShazo.

Deşi producătorii contrazic studiile şi spun că bucăţile de pui sunt o sursă excelentă de proteine pentru copii, care tind să fie foarte răsfăţaţi când vine vorba de mâncare, bucătarii susţin punctul de vedere al specialiştilor. Jamie Oliver, devenit celebru pentru preparatele sănătoase pe care le găteşte, spune că "tinerii au deja creierele spălate de aceste companii. Chiar dacă ştiu ce ingrediente sunt folosite pentru a găti mâncărurile lor preferate, ştiu că se utilizează grăsime, piele şi oase, tot sunt bucuroşi să le cumpere şi să le consume. "

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici