Ce indică zona în care se depun grăsimile pe corp

Zona corporală în care se depune ţesutul adipos la femeile caucaziene şi de culoare ar putea să indice o viitoare rigiditate arterială, simptom asociat cu maladiile cardiovasculare, potrivit unui studiu recent.

1828 afișări
Imaginea articolului Ce indică zona în care se depun grăsimile pe corp

Ce indică zona în care se depun grăsimile pe corp

Arterele rigide obligă inima să "muncească" mai mult pentru a pompa sângele şi sunt asociate, totodată, cu fenomenul de acumulare de plăci proteice în pereţii arterelor (ateroscleroză), care pot să blocheze fluxul sangvin, cauzând astfel infarcte, informează ivillage.com.

Medicul Danny Eapen, de la Emory University din Atlanta, coordonatorul studiului, a folosit un tip special de şubler tegumentar pentru a măsura stratul de grăsime depus în diverse zone ale corpului, în cazul a 102 femei de culoare şi 228 de femei caucaziene de vârstă mijlocie. Grăsimea a fost măsurată în zona superioară a pieptului, la axile, în zona tricepsului, sub omoplat, pe abdomen, deasupra şoldului şi pe coapse.

Pacientele au fost investigate şi în ceea ce priveşte rigiditatea arterială.

Comparativ cu femeile caucaziene, femeile de culoare au prezentat un nivel de rigiditate arterială mai mare şi mai multă grăsime la axile, în zona tricepsului, sub omoplat şi deasupra şoldului.

După includerea şi a altor factori care sunt asociaţi cu rigiditatea arterială, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că grăsimea depusă la axilă reprezintă un indicator viabil pentru rigiditatea arterială la femeile de culoare, în timp ce pentru femeile caucaziene, acest indicator este reprezentat de stratul de grăsime depus pe abdomen şi în zona tricepsului.

Concluziile studiului au fost prezentate, la sfârşitul săptămânii trecute, la congresul organizat la Chicago de American Heart Association's Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici