Ce mâncăruri sunt sănătoase la restaurantele cu specific internaţional

Pastele pe bază de sos tomat, supele cremă, fructele de mare, peştele, sushi, carnea la grătar, salata cu pătrunjel sau de vinete sunt câteva dintre preparatele recomandate de nutriţionişti. potrivit Gândul.

18 afișări
Imaginea articolului Ce mâncăruri sunt sănătoase la restaurantele cu specific internaţional

Ce mâncăruri sunt sănătoase la restaurantele cu specific internaţional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În această perioadă a anului suntem invitaţi mai des la restaurant, mai ales că firmele organizează petreceri de sfârşit de an, iar preparatele servite au şi specific internaţional. Nutriţioniştii avertizează că mâncatul în oraş este un mijloc simplu de a lua în greutate. Mihaela Bilic, medic nutriţionist, enumeră, pentru Gândul, preparatele culinare cele mai sănătoase şi mai sărace în kilocalorii, în funcţie de specificul fiecărei bucătării.

Alegeţi întotdeauna varianta antreu şi felul principal, iar la desert comandaţi o cafea, deoarece stimulează digestia. "Încercaţi să lăsaţi în farfurie 10 la sută din conţinut. Veţi face o economie de 100 de kilocalorii. Nu comandaţi niciodată porţiile «big» sau «large», extrasosuri sau extratoppinguri", spune dr. Bilic.

Restaurantul italian este recunoscut pentru pastele delicioase, dar bogate în carbohidraţi. Nutriţionistul recomandă evitarea pastelor cu sos de smântână, lasagna peşte şi fructele de mare prăjite, pizza quatro formaggi şi tiramisu, deoarece acestea sunt bogate în kilocalorii şi grăsimi "rele". "În cazul pastelor, puteţi opta pentru cele pe bază de sos tomat, iar în cazul pizzei o puteţi încerca pe cea cu blat subţire fără a vă pune greutatea în pericol. La desert, îngheţata rămâne alegerea cea mai potrivită", indică specialistul.

Citeşte mai multe despre ce mâncăruri sunt sănătoase la restaurantele cu specific internaţional pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici