Ce să mănânci ca să-ţi păstrezi tinereţea

Supraconsumul caloric, mai ales cel de calorii de slabă calitate, des întâlnit în preparatele de tip fast-food, creşte producţia radicalilor liberi în organism, potrivit www.gandul.info.

39 afișări
Imaginea articolului Ce să mănânci ca să-ţi păstrezi tinereţea

Ce să mănânci ca să-ţi păstrezi tinereţea (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Dintotdeauna omul a fost preocupat de problema îmbătrânirii şi longevităţii, căutând elixiruri miraculoase al tinereţii fără bătrâneţe. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare şi autorul cărţii "Şi noi ce mai mâncăm... ca să slăbim", susţine că o dietă echilibrată din punct de vedere nutriţional poate avea asupra organismului un efect antiîmbătrânire.

Supraconsumul caloric, mai ales cel de calorii de slabă calitate, des întâlnit în preparatele de tip fast-food, creşte producţia radicalilor liberi în organism.

"Aceştia sunt extrem de nocivi pentru corpul uman, deoarece distrug enzimele metabolice, hormonii, materialul genetic, omoară celulele şi grăbesc apariţia bolilor civilizaţiei moderne, precum sindromul metabolic, hipertensiunea arterială, maladii cardiovasculare, diabet de tip 2 şi cancere. Toate acestea grăbesc îmbătrânirea şi scurtarea vieţii", explică medicul nutriţionist.

Citeşte mai multe despre ce să mănânci ca să-ţi păstrezi tinereţea pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici