Cea mai mare peşteră din lume, descoperită în Vietnam

O echipă de speologi britanici au descoperit recent cea mai mare formaţiune carstică de pe Terra. Impunătorul edificiu natural era ascuns de milenii în adâncul junglelor luxuriante din Vietnam.

224 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare peşteră din lume, descoperită în Vietnam

Cea mai mare peşteră din lume, descoperită în Vietnam (Imagine: Descoperă)

Pasajul stâncos din adâncurile pământului are o lungime de 6,5 kilometri şi o înalţime de 200 metri, fiind de 7 ori mai înalt decât Catedrala din York. Denumită de catre băştinaşi Hang Son Doong (Peştera Răului din Munte, în dialectul local), peştera are dimensiuni aproape duble comparativ cu fosta deţinătoare a recordului.

Află mai multe despre cea mai mare peşteră din lume pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici