Cel mai mic delfin al lumii, în faţa dispariţiei iminente

Cu doar 55 de membri rămaşi, specia de delfin cea mai mică şi rară din lume se află în pragul extincţiei din cauza plaselor de pescuit. Delfinul Maui, care se găseşte doar pe coasta vestică a Noii Zeelande, mai are doar 20 de femele care mai pot reproduce.

675 afișări
Imaginea articolului Cel mai mic delfin al lumii, în faţa dispariţiei iminente

Cel mai mic delfin al lumii, în faţa dispariţiei iminente

În doar şapte ani, numărul delfinilor Maui, care ajung doar până la 1.70 metri, a fost redus la jumătate.

Deşi o parte a coastei este protejată şi nu se poate pescui, plasele fixate de-a lungul ei sunt vinovate pentru prinderea delfinilor. Ultimul delfin Maui găsit mort a fost luna trecută, informează Daily Mail.

Durata de viaţă a unui delfin Maui este de 20 de ani, dar ajung la maturitate sexuală la şapte ani. Perioada lor de reproducere nu este constantă, aceasta fiind cam o dată la trei ani.

Doctorul zoolog Barbara Mass a explicat cât de gravă este situaţia delfinilor Maui. "Să mai avem doar 55 din aceste minunate animale este mai rău decât orice estimare pe care o făcusem. Extincţia lor este iminentă acum şi se va întâmpla în câţiva ani. Noua Zeelandă este o ţară civilizată care se laudă cu un paradis al animalelor. Trebuie să acţioneze până nu e prea târziu", a spus Barbara Mass, care a organizat o petiţie pentru salvarea delfinilor semnată de 10.000 de persoane.

În anii '70 se găseau peste 1.000 de delfini Maui, înainte ca pescuitul comercial să înceapă în zonă. Biologii marini care au întreprins studiul consideră delfinii Maui atât de inteligenţi încât ar trebui numiţi "persoane non-umane" iar cei care îi vânează ar trebui clasificaţi drept criminali. Oameni de ştiinţă şi apărători ai drepturilor animalelor au întocmit o "lege a drepturilor" care speră să fie adoptată.

Experţii consideră că delfinii pot fi salvaţi dacă este interzis pescuitul cu plase în zone mai mari din coasta vestică a Noii Zeelande. Guvernul a recunoscut problema şi vor înainta propuneri pentru rezolvarea ei la sfârşitul lunii mai. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici