- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (06.02.2009, 15:52)
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Cele mai vechi forme de viaţă pe Terra
Substanţele descoperite în roci vechi de 635 de milioane de ani, găsite în Oman, reprezintă cea mai timpurie dovadă a vieţii pe Terra, potrivit unui studiu publicat în revista Nature, informează dailymail.co.uk.
402 afişări

Cele mai vechi forme de viaţă pe Terra (Imagine: www.dailymail.co.uk)
Analiza moleculelor dintr-o piatră străveche descoperită în Oman a relevat prezenţa unui tip de colesterol care este produs doar de bureţii marini.
Această descoperire, publicată cu doar două zile înainte de bicentenarul Charles Darwin, reprezintă o dovadă care vine în sprijinul teoriei ce susţine că organismele simple au existat în mod independent în trecut, înainte de a evolua în organisme mai complexe.
"Există multe dovezi care ne demonstrează că aceşti bureţi marini au fost primele organisme pluricelulare care au existat pe Pământ", a declarat Roger Summons, geobiolog la Institutul de tehnologie din Massachussetts.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Vladimir Putin, avertisment dur către liderii mondiali: „Un conflict intens ar însemna sfârșitul civilizației”
-
Bill Gates crede că lumea ar trebui să se pregătească pentru următoarea pandemie ca pentru un război: „Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos”
-
O nouă vulnerabilitate a celulelor canceroase a fost descoperită de cercetători. Aceasta ar putea elimina cancerul
-
Coronavirus. Un nou record de decese în întreaga lume, în ultimele 24 de ore. Săptămâna cu cele mai multe decese raportate de la începutul pandemiei
Oamenii de ştiinţă susţin că aceşti bureţi au existat înainte ca o îndelungată eră glaciară să se instaureze pe Pământ, în urmă cu aproximativ 630 de milioane de ani. Mulţi cercetători consideră că erele glaciare au impulsionat evoluţia formelor de viaţă complexe.
Bureţii aceştia au apărut cu 200 de milioane de ani mai devreme decât plantele terestre, a adăugat acesta.
Cercetătorii indică faptul că primele bacterii unicelulare şi alte forme de viaţă similare au apărut în urmă cu două miliarde şi jumătate de ani. Cele mai vechi fosile de animale vizibile, descoperite în roci, datează din urmă cu 580 de milioane de ani.
Totuşi, noul studiu demonstrează faptul că analiza dovezilor moleculare este calea spre o mai bună înţelegere a evoluţiei, a adăugat Summons.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




ULTIMA ORǍ
vezi mai multe