Cenuşa lui Edmund Hillary va fi împrăştiată de pe vârful Everest

Un şerpaş nepalez se pregăteşte să escaladeze cel mai înalt munte din lume pentru a împrăştia cenuşa celebrului alpinist Sir Edmund Hillary de pe vârful Everest, potrivit The Independent.

140 afișări
Imaginea articolului Cenuşa lui Edmund Hillary va fi împrăştiată de pe vârful Everest

Cenuşa lui Edmund Hillary va fi împrăştiată de pe vârful Everest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O parte din cenuşa lui Sir Edmund Hillary, primul om care a escaladat Everestul, a fost împrăştiată în largul coastelor Noii Zeelande, de către familia sa.

Şerpaşul Apa, în vârstă de 49 de ani, care a urcat de 19 ori muntele Everest, va începe un nou urcuş pentru a împrăştia restul cenuşii lui Edmund Hillary de pe acoperişul lumii.

În afară de misiunea legată de Sir Edmund Hillary, şerpaşul nepalez, împreună cu tovarăşii săi de urcuş, mai are două obiective de îndeplinit: să adune şapte tone de gunoi, lăsat în urmă de numeroasele expediţii, şi să promoveze Nepalul ca destinaţie turistică.

Apa a crescut la poalele Everestului şi a început să însoţească echipele de alpinişti la vârsta de 12 ani. În 2006, s-a mutat în Statele Unite.

Sir Edmund Hillary a murit la 11 ianuarie 2008 în urma unor probleme cardiace, la un spital din Auckland.

Alpinistul, însoţit de şerpaşul Tensing Norgay (decedat în 1986), a fost primul om care a atins, la 29 mai 1953, cel mai înalt vârf din lume, de 8.848 metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici