Cercetătorii au descoperit mecanismul nimfomaniei

Nimfomania, o tulburare sexuală feminină rară, descrisă pentru prima dată de în 2001, este asociată cu sindromul picioarelor neliniştite, o tulburare de somn încă puţin cunoscută de specialişti, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii olandezi.

232 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au descoperit mecanismul nimfomaniei

Cercetătorii au descoperit mecanismul nimfomaniei (Imagine: Mediafax Foto)

Femeile afectate de sindromul excitării genitale persistente - nimfomanie - au senzaţia persistentă că organele lor genitale sunt în stare continuă de excitare, ca şi cum ar fi permanent pe punctul de a avea orgasm.

Handicapant, acest echivalent feminin al priapismului poate conduce la depresie.

Neuropsihiatrul Marcel Waldinger (Universitatea din Utrecht, Olanda) şi echipa sa de cercetători au studiat cazurile a 18 femei olandeze suferind de acest sindrom. Studiul a demonstrat că cele mai multe dintre voluntare sufereau şi de sindromul picioarelor neliniştite (sindromul Ekbom), de hiperactivitate a vezicii urinare şi de varice în zona pelviană.

Sindromul picioarelor neliniştite se caracterizează prin agitare sau dureri ale picioarelor, seara sau în timpul nopţii, şi de mişcări involuntare în timpul somnului.

Potrivit lui Waldinger, ninfomania este o formă genitală a sindromului picioarelor neliniştite.

Studiul a fost publicat în Journal of Sexual Medicine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici