Cifrele sexului: 13 minute durează partida ideală, 36 e vârsta când atingi apogeul

La 36 de ani, atât bărbaţii, cât şi femeile ating apogeul vieţii sexuale, potrivit unui sondaj realizat pe un eşantion de 1.752 de persoane trecute de vârsta de 45 de ani, citat de cotidianul Gândul.

256 afișări
Imaginea articolului Cifrele sexului: 13 minute durează partida ideală, 36 e vârsta când atingi apogeul

Cifrele sexului: 13 minute durează partida ideală, 36 e vârsta când atingi apogeul (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Studiul arată că, odată cu înaintarea în vârstă, frecvenţa şi durata actelor sexuale scad cu 31%, iar principalul motiv invocat de ambele sexe pentru a nu face amor este oboseala. Cu toate astea, aproape jumătate dintre respondenţi consideră sexul cel mai bun exerciţiu fizic. Voluntarii au spus că fac sex o dată pe săptămână şi că partida durează în medie 22 de minute, inclusiv cu preludiu.

20 de ani este vârsta specifică dorinţei sexuale. "Suntem tentaţi să credem că apogeul este atins la vârste fragede. În realitate, rezultatele studiului vin să scoată în evidenţă faptul că maturiatea din punct de vedere psihologic este în strânsă legătură cu maturitatea sexuală. În jurul vârstei de 36 de ani însă, individul are o relaţie stabilă, acest tip de relaţie ajută la atingerea maturităţii şi împlinirii pe plan sexual", spune psihologul Gabriela Niţă.

Citeşte mai multe despre cifrele sexului pe ww.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici