Cinci sfaturi pentru a avea un păr frumos şi sănătos

Odată cu venirea sezonului estival, stiliştii britanici au alcătuit un set de cinci reguli ce trebuie urmate pentru a avea un păr frumos şi sănătos pe timpul verii, informează ivillage.com.

531 afișări
Imaginea articolului Cinci sfaturi pentru a avea un păr frumos şi sănătos

Cinci sfaturi pentru a avea un păr frumos şi sănătos (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Renunţaţi la vechiul şampon

Părul se poate usca foarte uşor în timpul lunilor de vară. Renunţaţi la şampoanele care adăugă coafurii dumneavoastră volum şi strălucire în favoarea celor care hidratează şi care au un factor de protecţie solară mai ridicat. Factorul de protecţie solară pentru păr nu are niciodată o valoare prea mare. Dacă intenţionaţi totuşi ca şi părul dumneavoastră să beneficieze de razele de soare, ar fi indicat să purtaţi pălării sau eşarfe la orele prânzului. Aceste accesorii ajută la protejarea părului şi a scalpului.

Renunţaţi la uscătorul de păr

Ar fi indicat să renunţaţi la uscătorul electric de păr, la bigudiurile termice şi la placa de îndreptat părul. Stiliştii recomandă renunţarea la toate aceste instrumente cel puţin până în luna septembrie, pentru a oferi părului dumneavoastră un stil cât mai apropiat de textura lui naturală. Dacă trebuie totuşi să folosiţi un fohn, adăugaţi la capătul acestuia o piesă pentru protecţie termină, pentru a vă proteja firele de păr de excesul de căldură.

Renunţaţi la produsele pentru vopsirea părului

Nu aveţi nevoie să vă faceţi părul să strălucească prin metode artificiale. Părul vopsit este mult mai repede afectat de soare decât părul care are o culoare naturală. Coafura dumneavoastră va deveni mai lejeră şi mai strălucitoare, chiar dacă nu sunteţi o persoană care iubeşte soarele. Păstraţi-vă nuanţa naturală a părului, iar soarele va finaliza această sarcină.

Folisiţi balsamul de păr

Stiliştii recomandă folosirea balsamurilor de păr chiar înainte de începerea verii. O folosire săptămânală a balsamului de păr de profunzime poate fi realizată cu uşurinţă chiar şi acasă şi conferă coafurii dumneavoastră vitalitate şi strălucire.

Tundeţi vârfurile firelor de păr

Prin tunderea vârfurilor despicate sau tocite ale firelor de păr, la începutul verii, veţi reuşi să aveţi o coafură nu doar tinerească, ci şi mai sănătoasă. În plus, dacă procedaţi astfel, veţi putea să vă păstraţi până la toamnă această coafură naturală, decolarată în mod natural de soarele verii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici