Cinci sfaturi pentru un păr sănătos iarna

Sezonul rece agresează firele de păr. Potrivit dermatologilor, temperaturile scăzute, vântul, aerul cald şi uscat din încăperi sunt factori care duc la uscarea podoabei capilare.

54 afișări
Imaginea articolului Cinci sfaturi pentru un păr sănătos iarna

Cinci sfaturi pentru un păr sănătos iarna (Imagine: Shutterstock)

Vârfurile firelor de păr se despică destul de repede în această perioadă a anului, astfel că se recomandă să le tăiem în fiecare lună.

Balsamul de păr, un "accesoriu" ce nu trebuie să lipsească. Dermatologii recomandă în sezonul rece balsamul care nu necesită clătire după ce a fost aplicat pe păr, deoarece acesta previne electizarea şi deteriorarea firelor. Mai mult, balsamul are şi rolul de a regenera şi hrăni podoaba capilară.

O dată la două săptămâni se recomandă o mască de păr puternic hidratantă şi bogată în proteine. Masca trebuie întinsă pe toată lungimea firului de păr. Aceasta trebuie lăsată să acţioneze câteva minute şi apoi se clăteşte părul. Cele mai eficiente şi hrănitoare măşti sunt cele care au în compoziţie ulei de măsline.

Citeşte mai multe despre cum să ai un păr sănătos iarna pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici