Compania franceză Carmat pregăteşte un nou transplant de inimă artificială

Compania franceză Carmat, care a realizat prima inimă artificială bioproteică, a anunţat, luni, că o nouă operaţie de transplant al unei inimi artificiale ar putea avea loc, "cel mai probabil, în câteva săptămâni".

190 afișări
Imaginea articolului Compania franceză Carmat pregăteşte un nou transplant de inimă artificială

Compania franceză Carmat pregăteşte un nou transplant de inimă artificială (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Realizarea unui nou test va depinde de "disponibilitatea unui bolnav care întruneşte criteriile (pentru operaţie, n.r.), conjugată cu rezultatele analizelor efectuate de inginerii de la Carmat şi de clinicieni, cel mai probabil peste câteva săptămâni", a declarat Philippe Pouletty, cofondatorul Carmat, pentru postul de radio privat Europe 1.

Primul pacient, în vârstă de 76 de ani, care a primit, pe 18 decembrie 2013, o inimă artificială realizată de compania Carmat, a decedat pe 2 martie, implantul fiind considerat concludent, "în cadrul unui test pentru care criteriul de succes era de 30 de zile", a precizat compania într-un comunicat.

"În prezent, nu ştim care este cauza morţii pacientului, efectuăm analize aprofundate înainte de a trece la următorul implant", a explicat Philippe Poletty, respingând posibilitatea unui scurtcircuit care să fi provocat defectarea protezei.

"Inima s-a oprit brusc. A avut loc un scurtcircuit. Acest lucru a dus la un infarct, identic cu acela pe care îl poate suferi o inimă naturală bolnavă", a afirmat, pe de altă parte, profesorul Alain Carpentier, avansând singura explicaţie disponibilă până acum.

"Proteza este un instrument complex, în relaţie cu sistemul vascular al pacientului şi cu unitatea de alimentare, prin urmare, orice simplificare excesivă este falsă", a spus Philippe Poletty.

Cu o zi după decesul pacientului, la 75 de zile după implantarea unei inimi artificiale, Carmat a anunţat că menţine programul de teste, unde au fost incluşi patru pacienţi "cu pronostic vital rezervat", conform precizărilor oferite la momentul respectiv de profesorul Christian Latrémouille, care a efectuat intervenţia chirurgicală.

Compania Carmat, înfiinţată de chirurgul Alain Carpentier, celebru pe plan mondial după ce a inventat valvele cardiace Carpentier-Edwards, doreşte să acopere penuria notorie de transplanturi, căreia îi cad victime zeci de mii de persoane care suferă de insuficienţă cardiacă avansată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici