Conferinţă internaţională despre moarte, la Alba Iulia

Cercetători, medici, antropologi, filosofi sau preoţi au participat, la Alba Iulia, la o conferinţă internaţională care a tratat subiecte legate de moarte.

161 afișări
Imaginea articolului Conferinţă internaţională despre moarte, la Alba Iulia

Conferinţă internaţională despre moarte, la Alba Iulia

Conferinţa, denumită "Murire şi moarte în Europa secolelor XVIII-XXI", se desfăşoară la Muzeul Naţional al Unirii din municipiu şi a adus la Alba Iulia experţi mondiali în domeniu, precum Glennys Howarth şi Tony Walter, de la Universitatea Bath (Marea Britanie), Marina Sozzi, de la Universitatea din Turin (Italia), Olga Nesporova, din Cehia, sau Enrico Cazzaniga, din Italia.

Conferinţa a început vineri şi s-a încheiat duminică seară, perioadă în care au avut loc dezbateri şi dialoguri interdisciplinare pe subiecte sensibile în România precum eutanasierea, incinerarea sau îngrijirea paleativă.

Iniţiatorul proiectului, istoricul Marius Rotar, a declarat, duminică, că evenimentul este cât se poate de serios, chiar dacă tema conferinţei ar putea părea ciudată. Potrivit lui Marius Rotar, în Anglia funcţionează din 2003 un centru pentru cercetarea morţii, iar în SUA moartea este subiect de studiu la unele universităţi.

La dezbaterile de la Alba Iulia au participat cercetători, medici, antropologi, filosofi, istorici, lingvişti sau preoţi din România, Anglia, Italia, Olanda, Polonia şi Cehia.

Conferinţa „Murire şi moarte în Europa secolelor XVIII-XXI” a fost organizată de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Primăria municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici