Contracepţia la 20, 30, 40 de ani

Cum alegem dintre toate tipurile de metode contraceptive disponibile pe piaţă, la vârsta de 20 de ani? "Este de preferat ca, la debutul vieţii sexuale, să alegi să foloseşti două tipuri de contracepţie, cum ar fi pilula şi prezervativul.

48 afișări
Imaginea articolului Contracepţia la 20, 30, 40 de ani

Contracepţia la 20, 30, 40 de ani (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)

Astfel beneficiezi de o protecţie crescută atât faţă de o sarcină nedorită, cât şi faţă de o boală cu transmitere sexuală", explică Raluca Hera, medic ginecolog. În ceea ce le priveşte pe femeile de 30 de ani, contracepţia ţine foarte tare şi de planificarea familială - îşi (mai) doreşte sau nu copii? Statistic, cele mai puţin agreate metode de contracepţie în grupul de vârstă 30-40 ani sunt: diafragma, prezervativul feminin, inelul vaginal şi plasturii contraceptivi.

Citeşte mai multe despre metodele de contracepţie în funcţie de vârstă pe www.csid.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici