Coşciuge şi resturi osoase din timpul Vechiului Regat, descoperite în Egipt

O misiune arheologică a Consiliului suprem al antichităţilor egiptene (CSAE) a descoperit coşciuge din lemn şi resturi osoase umane care datează din perioada Vechiul Regat (cu 3.000 de ani î.Hr.), în apropiere de Abidos, în Egiptul de Sus, conform agenţiei oficiale Mena.

158 afișări
Imaginea articolului Coşciuge şi resturi osoase din timpul Vechiului Regat, descoperite în Egipt

Coşciuge şi resturi osoase din timpul Vechiului Regat, descoperite în Egipt (Imagine: Mediafax/AFP)

"Misiunea a descoperit un complex, probabil regal, care include 13 morminte de forme şi mărimi diferite, care ar putea aparţine unor înalte personalităţi ale acelei perioade sau unor personaje care au participat la construirea acelor morminte", informează agenţia Mena.

În morminte au fost descoperite coşciuge din lemn ale proprietarilor acestora, care conţineau resturi osoase, precum şi un joc format din piese şi dintr-o tablă de şah din fildeş.

Conform agenţiei Mena, este vorba de cea de-a doua descoperire a unui astfel de joc, după cea atât de cunoscută din mormântul lui Tutankamon, descoperire făcută de arheologul Howard Carter în 1922.

Totodată, arheologii au mai descoperit un coşciug mic care conţinea resturi de materie organică, pietre preţioase şi statuete funerare "Ouchabtis".

Vechiul Regat este cunoscut ca fiind epoca de aur a construcţiei piramidelor în Egiptul Antic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici