Coşmarul înţepăturilor de ţânţar ar putea deveni o simplă amintire!

Oamenii de ştiinţă au găsit o modalitate de a alunga micile insecte bâzâitoare. Ei au creat un gaz care încurcă simţurile ţânţarilor, fiindu-le imposibil să mai adulmece sângele uman.

1483 afișări
Imaginea articolului Coşmarul înţepăturilor de ţânţar ar putea deveni o simplă amintire!

Coşmarul înţepăturilor de ţânţar ar putea deveni o simplă amintire!

Descoperirea ar putea ţine la distanţă de casele noastre insectele şi ar putea oferi o protecţie reală împotriva malariei sau a altor boli transmise de ţânţari, informează Daily Mail.

Ţânţarii sunt vinovaţi de transmiterea unor boli mortale pentru mai mult de jumătate de milion de oameni pe an.

Malaria face o victimă la fiecare 30 de secunde în lume.

Majoritatea oamenilor se protejează împotriva acestor insecte prin utilizarea unor metode nu foarte eficiente, de multe ori costisitoare, sau cu ajutorul plaselor de ţânţari, de aceea exista o nevoie urgentă pentru noi metode de apărare.

Oamenii de ştiinţă americani au creat un amestec de substanţe chimice care păcăleşte minusculii senzori ai insectelor cu care iau urma victimelor.

Anandasankar Ray, de la Universitatea din California, a declarat că aceste substanţe chimice orferă avantaje serioase în faţa invaziei ţânţarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici