Costum "antigripal", creat de japonezi

Un costum "antigripal", ale cărui fibre sunt impregnate cu o substanţă capabilă să distrugă virusurile gripale, în special H1N1, a fost creat de un fabricant de îmbrăcăminte japonez, urmând să fie lansat pe piaţă sâmbătă.

43 afișări
Imaginea articolului Costum "antigripal", creat de japonezi

Costum "antigripal", creat de japonezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Costumul fără virusuri" va fi vândut la preţul de 52.290 de yeni (aproximativ 400 de euro) bucata, începând de sâmbătă, în 272 de magazine din Japonia, a anunţat purtătorul de cuvânt al producătorului de articole de îmbrăcăminte Haruyama.

Lâna din ţesătura costumului conţine dioxid de titan, un produs chimic care, atunci când este expus la lumină reuşeşte să descompună moleculele virusurilor, în special pe cele ale virusului H1N1.

"Experimentele de laborator au dovedit faptul că moleculele virusului au fost dizolvate la trei ore după ce au ajuns pe ţesătura costumului", a precizat aceeaşi sursă.

Totodată, dioxidul de titan permite scăderea în intensitate a mirosurilor neplăcute, inclusiv al celui de tutun.

Lanţul de magazine Haruyama speră să găsească o piaţă de desfacere în Japonia, ţara în care consumatorii sunt extrem de preocupaţi de igienă, în special în perioadele marcate de epidemii la nivel mondial.

Mulţi japonezi poartă măşti de protecţie împotriva virusurilor atunci când circulă cu mijloacele de transport în comun, iar numeroase companii îi sfătuiesc pe angajaţii lor să se spele pe mâini şi să facă gargară înainte de a intra în firmă, pentru a evita orice contaminare.

Gripa provocată de virusul H1N1 a provocat decesul a 22 de persoane în Japonia, de la apariţia ei în arhipelagul nipon, în luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici