Cum ar arăta lumea dacă pe Pământ ar trăi numai 100 de persoane

Populaţia Pământului a atins 7 miliarde cel mai probabil pe 31 octombrie 2011, fapt ce a generat de atunci o dezbatere privind capacitatea planetei noastre de a susţine un număr atât de mare de locuitori.

11147 afișări
Imaginea articolului Cum ar arăta lumea dacă pe Pământ ar trăi numai 100 de persoane

Cum ar arăta lumea dacă pe Pământ ar trăi numai 100 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă lumea ar fi redusă la numai 100 de persoane, 50 dintre aceştia ar fi bărbaţi, iar 50 femei, potrivit Business Insider.

26 de persoane ar fi copii, iar restul de 74 adulţi, în timp ce numai 8 persoane ar avea vârsta de 65 de ani sau mai mare de atât.

Populaţia ar fi formată din 60 de asiatici, 15 africani, 14 persoane din America (de Sud şi de Nord) şi 11 europeni.

În privinţa religiei, 33 de oameni ar fi creştini, 22 musulmani, 14 hinduşi, 7 budişti, 12 persoane ar fi de altă religie şi restul de 12 oameni nu ar avea nicio religie.

48 de persoane din cele 100 ar avea venituri mai mici de 2 dolari pe zi, unul din 2 copii trăind în sărăcie.

77 de persoane ar avea un adăpost, restul de 23 nefiind capabile să se adăpostească de intemperii.

Deşi numai 7 persoane ar avea o diplomă universitară şi 22 dintre aceştia ar deţine sau ar împărţi un calculator, 77 de persoane ar utiliza telefonul mobil şi 30 ar fi utilizatori activi ai internetului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici