Cum este afectat organismul de schimbarea bruscă a temperaturii. Vitamina C, aliatul tău

Această perioadă este propice dezvoltării germenilor şi virusurilor, susţin medicii. Un sistem imunitar slăbit duce rapid la apariţia afecţiunilor respiratorii. Răceli, bronşite sau chiar pneumonii. Scăderea puterii de concentrare sau oboseală accentuată. Cu toate acestea ne putem confrunta într-o perioadă de tranziţie, de scădere bruscă a temperaturilor.

30 afișări
Imaginea articolului Cum este afectat organismul de schimbarea bruscă a temperaturii. Vitamina C, aliatul tău

Cum este afectat organismul de schimbarea bruscă a temperaturii. Vitamina C, aliatul tău (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

"Pacienţii care suferă de astm sau alte afecţiuni respiratorii, persoanele cardiace şi hipertensive vor fi cei mai afectaţi de această scădere bruscă a temperaturilor", spune medicul Elena Măgureanu.

De altfel, copiii au un sistem imunitar slab dezvoltat, iar sistemul de apărare al persoanelor în vârstă este unul "epuizat", este de părere medicul Sebastian Mitu, de la Spitalul "Colentina" din Capitală.
"Această perioadă este propice dezvoltării germenilor şi virusurilor, iar un sistem imunitar slăbit duce rapid la apariţia afecţiunilor respiratorii, care, dacă nu sunt controlate, se pot transforma în pneumonii", explică dr. Mitu.

Citeşte mai multe despre beneficiile vitaminei C pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici