Cum îţi îngrijeşti pielea în sezonul rece

Vântul şi temperaturile scăzute distrug grăsimea naturală a pielii, astfel că dermatologii recomandă produse cosmetice emoliente pentru îngrijirea acesteia, potrivit Gândul.

32 afișări
Imaginea articolului Cum îţi îngrijeşti pielea în sezonul rece

Cum îţi îngrijeşti pielea în sezonul rece (Imagine: Mediafax Foto)

Schimbările bruşte ale vremii afectează pielea, aceasta devenind uscată, sensibilă şi predispusă rapid la înroşire, afirmă specialiştii în dermatologie.

Prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog, recomandă ca nici în sezonul rece să nu renunţăm la cremele cu factor de protecţie. "Chiar dacă razele soarelui nu mai sunt la fel de puternice ca în sezonul cald, cremele cu factor de protecţie trebuie folosite în continuare", menţionează prof. dr. Zbranca.

Specialistul completează că în această perioadă a anului trebuie să optăm pentru produsele cosmetice care au factor de protecţie între 20 şi 30. "Totul depinde de cât timp ne expunem la soare. În cazul persoanelor care aleg muntele, se recomandă creme cu factor de protecţie 50. Razele soarelui, la contactul cu zăpada, devin la fel de agresive cu pielea ca şi în timpul verii", spune medicul dermatolog.

Citeşte mai multe despre cum îţi îngrijeşti pielea în sezonul rece pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici