Cum ne lovesc sănătatea radiaţiile "casnice"

Mâncarea e secată de nutrienţi la cuptorul cu microunde, televizorul şi computerul afectează grav vederea, iar laptopul poate da impotenţă, informează www.evz.ro.

45 afișări
Imaginea articolului Cum ne lovesc sănătatea radiaţiile "casnice"

Cum ne lovesc sănătatea radiaţiile "casnice" (Imagine: Shutterstock)

Dependenţii de calculator şi de televizor, ca şi cei care pregătesc mâncarea la microunde se află involuntar sub câmpul de acţiune negativ al radiaţiilor emise de acestea. În ultimii 30 de ani, peste 25.000 de articole "au disecat" controversele radiaţiilor neionizante.

Pentru a răspunde îngrijorărilor masive ale populaţiei privind efectele expunerii la radiaţiile "casnice", Organizaţia Mondială a Sănătăţii a demarat în anul 1996 o amplă cercetare, care nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat legătura cu cancerul şi cu alte afecţiuni ale aparatelor din jur. "Absenţa unui efect nu înseamnă că el nu există, ci şi că nu poate fi detectat prin metoda respectivă. Extrapolările la animale, lipsa statisticilor clare, dar şi lipsa unor studii pe termen lung umbresc integritatea studiilor", se arată pe site-ul OMS.

Citeşte mai multe despre cum ne lovesc sănătatea radiaţiile "casnice" pe www.evz.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici