Cum poate periuţa de dinţi să-ţi distrugă zâmbetul?

Există anumite situaţii în care periuţa de dinţi se poate transforma în duşmanul zâmbetului frumos. Spălatul în exces sau imediat după ce aţi consumat dulciuri ar putea fi un dezastru pentru dantură.

30 afișări
Imaginea articolului Cum poate periuţa de dinţi să-ţi distrugă zâmbetul?

Cum poate periuţa de dinţi să-ţi distrugă zâmbetul? (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)

De ce nu este bine să vă spălaţi pe dinţi imediat după ce aţi consumat dulciuri? Pentru că zahărul din alimente transforma pH-ul cavităţii bucale într-un acid care atacă smalţul, făcându-l moale şi vulnerabil. Dacă vă periaţi dinţii în acest moment, veţi înlătura un strat subţire din smalţ, favorizând apariţia cariilor şi sensibilităţii.

Citeşte mai multe despre efectele periajului greşit pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici