Cum să ai un păr strălucitor şi mătăsos folosind ingrediente naturale

Mierea, bicarbonatul de sodiu sau rozmarinul pot fi folosite pentru îngrijirea părului şi prevenirea deteriorării sau îngrăşării acestuia.

10011 afișări
Imaginea articolului Cum să ai un păr strălucitor şi mătăsos folosind ingrediente naturale

Cum să ai un păr strălucitor şi mătăsos folosind ingrediente naturale (Imagine: Shutterstock)

Pentru a preveni deteriorarea părului, este bine să vă feriţi de produsele sintetice, potrivit becomegorgeous.com. Puteţi avea un păr strălucitor fără a cheltui o avere pe tot felul de produse, ci combinând o serie de ingrediente naturale foarte eficace.

1. Mască împotriva mătreţii

Mătreaţa poate afecta textura şuviţelor şi pielea capului. Pentru a o combate, pregătiţi un amestec dintr-o lingură de muştar, ulei de ricin şi de cocos. Masaţi pielea capului cu acest amestec, cu mişcări circulare timp de 5 - 6 minute. Clătiţi apoi cu apă călduţă şi spălaţi cu şampon. Aplicaţi acest tratament de cel puţin două ori pe săptămână.

2. Smântână şi miere pentru părul cârlionţat

Pentru a nu mai avea părul încâlcit, folosiţi un amestec din două ceşti de smântână şi o lingură de miere. Aplicaţi amestecul pe scalp şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 5 - 6 minute. Apoi splălaţi-vă pe cap şi aplicaţi balsam. Părul va deveni astfel moale şi strălucitor.

3. Rozmarin pentru părul gras

Folosiţi acest tratament simplu pentru a controla producţia de sebum a scalpului şi a scăpa de aspectul neîngrijit dat de îngrăşarea părului. Pregătiţi într-un castron o infuzie cu o cantitate mică de rozmarin în trei căni de apă fierbinte. Strecuraţi după 5 - 6 minute pentru a elimina frunzele de rozmarin. Spălaţi-vă pe cap cu şampon, iar la clătire folosiţi această apă. Se recomandă aplicarea tratamentului de cel puţin două ori pe săptămână.

4. Gel de păr din gelatină pentru părul uscat şi încâlcit

Redă părului un aspect strălucitor, folosind un gel preparat acasă cu puţină gelatină dizolvată într-o cană de apă fierbinte şi ţinut în frigider. Foloseşte preparatul de fiecare dată când ai nevoie să îţi aranjezi părul.

5. Bicarbonat de sodiu pentru a preveni dezhidratarea şi vârfurile despicate

Dacă vă spălaţi zilnic pe cap, este important să aveţi un produs delicat cu părul şi pielea capului. Este recomandat bicarbonatul de sodiu, în locul şamponului care elimină uleiurile naturale produse de pielea capului şi lasă părul uscat şi aspru.

6. Miere pentru păr strălucitor

Turnaţi trei căni de apă fierbinte într-un bol în care lăsaţi să se dizolve o lingură de miere. Clătiţi părul cu acest amestec şi lăsaţi-l să se usuce sau folosiţi uscătorul pentru a-i da forma dorită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici