Cum slăbeşti cu ajutorul psihologului

Depresia, plictiseala, stresul, lipsa de apreciere şi a controlului reprezintă principalele motive pentru care ne îngrăşăm, dincolo de factorul genetic, sunt de părere psihologii. "Există persoane care se îngraşă atunci când trec printr-o perioadă grea, ca de exemplu când au examene sau traversează un interval de timp stresant.

21 afișări
Imaginea articolului Cum slăbeşti cu ajutorul psihologului

Cum slăbeşti cu ajutorul psihologului (Imagine: Mediafax Foto)

Atunci, mâncarea devine un refugiu. Apoi, persoanele mănâncă din obişnuinţă, nu pentru că organismul le cere", a declarat pentru Gândul psihologul Roxana Niculescu.

Specialistul subliniază că această metodă de a scăpa de surplusul de kilograme nu se adresează persoanelor care aşteaptă minuni peste noapte. "Persoanele care au probleme cu greutatea trebuie să realizeze faptul că este contraindicat să slăbeşti repede şi mult. Scopul nostru este de a-l face pe pacient să conştientizeze că mâncarea în exces îi pune sănătatea şi mai târziu viaţa în pericol. Apoi, persoana care apelează la un psiholog pentru a slăbi este ajutată să adopte şi să urmeze pe tot parcursul vieţii un stil de viaţă sănătos", spune terapeutul Niculescu.

Citeşte mai multe despre slăbitul cu ajutorul psihologului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici