Cum sunt readuşi la viaţă oamenii îngheţaţi

Viermii pot supravieţui hipotermiei dacă sunt, întâi, supuşi unei privaţiuni extreme de oxigen, a conchis un nou studiu. Descoperirea poate explica vechiul mister al modului în care oamenii pot fi readuşi la viaţă după ce au “îngheţat de moarte”, susţin cercetătorii.

222 afișări
Imaginea articolului Cum sunt readuşi la viaţă oamenii îngheţaţi

Cum sunt readuşi la viaţă oamenii îngheţaţi (Imagine: www.descopera.ro)

Studiul a identificat o abilitate, necunoscută înainte, a organismelor de a supravieţui gerului letal prin încetinirea temporară a proceselor biologice care menţin viaţa. "Am descoperit că extinderea limitelor supravieţuirii în frig este posibilă atunci când consumul de oxigen este redus", declară omul de ştiinţă Mark B. Roth, de la Centrul de Cercetare Oncologică Fred Hutchinson, din Seattle, Washington.

Citeşte mai multe despre abilitatea organismelor de a supravieţui temperaturilor de îngheţ pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici