Cum trebuie consumat usturoiul ca să fie eficient

Cât de sănătos este usturoiul s-a tot discutat, însă despre felul în care trebuie să-l consumăm, se ştie prea puţin. Curăţat de coajă şi mâncat ca atare, zdrobit şi adăugat în mâncare, sub formă de pudră sau sub formă de pastilă, potrivit www.csid.ro.

6034 afișări
Imaginea articolului Cum trebuie consumat usturoiul ca să fie eficient

Cum trebuie consumat usturoiul ca să fie eficient (Imagine: Mediafax Foto)

Cercetatorii de la Universitatea din Connecticut au ajuns la următoarea concluzie: cu cât usturoiul se află într-o stare mai naturală, cu atât este mai eficient pentru sănătate.

Atât usturoiul întreg, cât şi cel sub formă de mujdei au efecte cardioprotective şi, în cazul unui atac de cord, permit o recuperare mai bună şi mai eficientă a inimii. Aceste lucruri se datorează şi hidrogenului sulfurat conţinut în usturoi, care are un efect de relaxare a vaselor de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.

Pudra de usturoi, pe de altă parte, nu este un adevarat substitut al usturoiului proaspăt. Ea nu conţine toate proprietăţile usturoiului întreg şi nici măcar aroma puternică a acestuia. De fapt, pudra este obţinută prin uscarea şi pisarea usturoiului şi, uneori, pentru un plus de aromă, îi sunt adăugate anumite ingrediente artificiale.

Citeşte mai multe despre beneficiile usturoiului pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici