Curele de slăbire, bune împotriva aterosclerozei

Cercetătorii israelieni au anunţat, marţi, că au reuşit să dovedească, în premieră, faptul că o scădere a greutăţii corporale reduce într-un mod semnificativ riscul de ateroscleroză, în urma unui studiu desfăşurat pe o perioadă de doi ani.

22 afișări
Imaginea articolului Curele de slăbire, bune împotriva aterosclerozei

Curele de slăbire, bune împotriva aterosclerozei (Imagine: Mediafax Foto)

Cercetătorii de la Universitatea Beer Sheva din sudul Israelului au monitorizat, cu ajutorul ecografiilor tridimensionale, formarea depozitelor de colesterol din carotidă, principala arteră de la nivelul gâtului şi creierului, pe un eşantion de 140 de pacienţi, timp de doi ani.

"Am constatat pentru prima oară, vizual, că un regim alimentar moderat nu doar că stopează acumularea de colesterol rău (lipoproteine de densitate joasă - LDL), ci şi reduce volumul acestuia şi al presiunii sangvine", a declarat Iris Shai, coordonatorul studiului.

Rezultatul acestor cercetări, efectuate pe pacienţi care au urmat cure de slăbire inspirate din dieta mediteraneană, săracă în grăsimi animale, a fost publicat în cel mai recent număr al revistei americane Circulation.

Ateroscleroza este un factor de risc major pentru producerea atacurilor cerebrale şi a infarctelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici