De ce este mai letal coronavirusul pentru diabetici. Explicaţia unui expert de la Universitatea din Wuhan

  • Pacienţii cu diabet ori cu risc de diabet sunt mai grav afectaţi de COVID-19
  • Dr. Shi Liu, de la Universitatea din Wuhan, a explicat exact motivele
  • Răspunsul imunitar al diabeticilor este mult mai agresiv, spun studiile
2601 afișări
Imaginea articolului De ce este mai letal coronavirusul pentru diabetici. Explicaţia unui expert de la Universitatea din Wuhan

De ce este mai letal coronavirusul pentru diabetici. Explicaţia unui expert de la Universitatea din Wuhan

Persoanele diabetice ori cele cu risc sporit în privinţa dezvoltării acestei boli autoimune prezintă un risc mai mare de mortalitate din cauza COVID-19, spun experţii Universităţii din Wuhan. Ei au descoperit şi de ce.
 
Potrivit doctorului Shi Liu, de la Universitatea din Wuhan, China, afirmă că răspunsul mult mai agresiv al sistemului imunitar al diabeticilor este mult mai puternic şi provoacă ceea ce se numeşte o "furtună de citokine".
 
Aceşti compuşi ai celulelor imunitare cunosc o creştere foarte agresivă în cazul pacienţilor cu probleme în metabolizarea glucozei şi în loc să fie benefici, devin factori periculoşi.
 
Cercetătorii au analizat probe colectate de la pacienţi între 2017 şi 2019 şi au observat că reacţiile chimice identificate în procesul de metabolizare a glucozei joacă un rol esenţial şi în apariţia furtunilor de citokine declanşate de infecţia cu coronavirus.
 
"Glucoza este un nutrient major care alimentează activităţile metabolice. Metabolismul glucozei şi răspunsul inflamator al citokinelor au evoluat împreună. Totuşi, rămâne neclar dacă cele două sisteme interacţionează unul cu celălalt în timpul infecţiei. În acest studiu, am identificat un mecanism nedefinit înainte al furtunii de citokine declanşate de gripă şi relaţia dintre metabolismul glucozei şi apariţia citokinelor", a spus Shi Liu.
 
La pacienţii diabetici cu COVID-19 este astfel observată o hiperinflamaţie.
 
În România, cea mai tânără persoană diabetică răpusă de coronavirus a fost o femeie de doar 27 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici