De ce să-ţi vizitezi mai des dentistul: ca să nu te-mbolnăveşti de inimă

Persoanele care îşi îngrijesc în mod corespunzător dinţii prezintă un risc cu 30 la sută mai mic de a suferi de atac de cord, accident vascular cerebral sau de alte afecţiuni cardiovasculare, informează site-ul medicalnewstoday, potrivit Gândul.

38 afișări
Imaginea articolului De ce să-ţi vizitezi mai des dentistul: ca să nu te-mbolnăveşti de inimă

De ce să-ţi vizitezi mai des dentistul: ca să nu te-mbolnăveşti de inimă (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la UC Berkeley's School of Public Health, după ce au monitorizat 7.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 44 şi 88 de ani.

"Au existat câteva studii ştiinţifice care au arătat o posibilă legătură între îngrijirea dentară şi bolile cardiovasculare, însă acum s-a demonstrat pentru întâia oară că o dantură impecabilă reduce semnificativ atacurile de cord şi celelalte probleme cardiovasculare", spune medicul Timothy Brown, coordonatorul studiului.

Citeşte mai multe despre de ce să-ţi vizitezi mai des dentistul pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici