- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (21.10.2009, 16:31)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Diagnostic în cel mult o zi în bolile infecţioase, din 2010, la Institutul "Matei Balş"
Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală va avea, din martie 2010, un aparat nou care va permite stabilirea diagnosticului în 8-16 ore, în prezent 70 la sută din diagnostice fiind pentru început experimentale, a declarat managerul unităţii sanitare, Adrian Streinu Cercel.
59 afișări

Diagnostic în cel mult o zi în bolile infecţioase, din 2010, la Institutul "Matei Balş" (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)
"Este vorba despre un echipament nou care, în 8-16 ore, permite stabilirea unui diagnostic etiologic. Echipamentul, care a ieşit de sub patentul armatei americane, poate fi acum cumpărat de cei care au nevoie. El foloseşte tehnici de recombinare genetică şi spectroscopie de masă pentru identificarea cauzei bolii. În cazul în care identifică un alt virus decât cel din baza lui de date, care este foarte vastă, atunci sunt luate în calcul posibile afecţiuni noi. Aşa s-a descoperită HIV/ SIDA", a explicat profesorul Streinu Cercel la conferinţa de presă organizată, miercuri, cu ocazia Zilelor Ştiinţifice ale Institutului cu tema "Nicio terapie fără etiologie".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un bărbat a cheltuit 160.000 de lire sterline pentru a vizita 700 de morminte din întreaga lume
-
Zelenski spune că ruşii au înţeles mesajul după o serie de atacuri: Crimeea nu este un loc pentru ei
-
Stoltenberg cere inspecţii la Centrala nucleară Zaporojie şi retragerea trupelor ruse
-
Marea Britanie înregistrează cea mai ridicată inflaţie din ultimele patru decenii
Aparatul oferă noi posibilităţi de diagnostic medical.
În prezent, pentru stabilirea cauzei unei boli este nevoie de multe investigaţii,implicând costuri foarte ridicate.
"Acest echipament pemite un diagnostic precis în timp scurt, ceea ce reduce mult costurile. De fapt, în 2010, trebuie să trecem la standardizarea laboratoarelor de bacteriologie. Din păcate, medicina de laborator este tot mai săracă în doctori. Numărul medicilor bacteriologi şi virusologi este tot mai mic din cauza salariilor nesatisfăcătoare, de aceea trebuie să umbăm la acest sistem", a precizat Streinu Cercel.
Pentru a reduce costurile cu investigaţiile medicale şi tratamentele "în orb" (simptomatic, până la confirmarea dignosticului - n.r.) este nevoie de un diagnsotic cât mai ferm şi pus cât mai repede, a adăugat managerul Institutului "Matei Balş".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 175. Zelenski spune că ruşii au înţele mesajul. Oficialii ucraineni pregătesc o contraofensivă. Rusia denunţă sabotajul ucrainean din Crimeea. Armata ucraineană lansează noi atacuri în regiunile ocupate. Rusia a destructurat o celulă teroristă în Crimeea
-
ieri, 22:58
Autorităţile ucrainene efectuează exerciţii de intervenţie în caz de dezastru nuclear