Diferenţele dintre tipurile de măsline, în funcţie de culoarea acestora. Care sunt mai bogate în grăsimi

Nutriţionistul Mihaela Bilic explică diferenţele dintre diversele tipuri de măsline, în funcţie de culoare, pe pagina sa de Facebook. Iată câteva dintre aspectele nutriţionale descrise de specialist.

2357 afișări
Imaginea articolului Diferenţele dintre tipurile de măsline, în funcţie de culoarea acestora. Care sunt mai bogate în grăsimi

Diferenţele dintre tipurile de măsline, în funcţie de culoarea acestora. Care sunt mai bogate în grăsimi

"Măslinul e unul singur, şi culoarea verde, maronie sau neagră a măslinelor e determinată doar de gradul de coacere al acestora. Cu alte cuvinte măslinele verzi sunt necoapte iar cele negre extra-coapte!

Din punct de vedere nutritiv există diferenţe între ele, cu cât sunt mai negre/coapte, cu atât sunt mai bogate în grăsimi. Cele verzi, ca orice fruct crud, sunt amare, gust de care e responsabilă o substanţă numită oleuropeină. Pentru a putea fi mâncate, măslinele verzi trebuie tratate: se ţin tim de 8-72 ore într-o soluţie alcalină de hidroxid de sodiu care neutralizează oleuropeina.

Apoi, indiferent dacă sunt verzi sau negre, măslinele se pun în saramură (sarea are rol de conservant) sau în ulei pentru a putea fi păstrate timp îndelungat".

Citiţi toate explicaţiile pe csid.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici