Două pătrăţele de ciocolată neagră pe zi scad tensiunea arterială

Antioxidanţii din ciocolata neagră sunt secretul care îi permite acestui aliment să lupte împotriva cancerului, bolilor de inimă şi degradării dinţilor şi chiar poate îndrepta organismul spre o dietă sănătoasă. Cercetătorii germani au descoperit că ciocolata conţine de patru ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul negru sau verde.

474 afișări
Imaginea articolului Două pătrăţele de ciocolată neagră pe zi scad tensiunea arterială

Două pătrăţele de ciocolată neagră pe zi scad tensiunea arterială (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

În plus, specialiştii susţin că acest aliment are proprietatea de a suprima capacitatea organismului de a produce colesterolul rău, care afectează inima.

Conform cercetătorilor de la Univer­sitatea Cologne din Germania, consumul de ciocolată neagră poate scădea tensiunea arterială. Pentru a ajunge la această concluzie, voluntarii, care aveau tensiunea ridicată, au trebuit să mănânce două pătrăţele de ciocolată pe zi, timp de două săptămâni. După perioada de monitorizare, s-a constatat că nivelul tensiunii a scăzut.

Citeşte mai multe despre beneficiile ciocolatei negre pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici