Două statui ale faraonului Amenhotep al III-lea, descoperite în Egipt

Două statui impozante ale faraonului Amenhotep al III-lea au fost descoperite într-un templu funerar din Luxor, în sudul Egiptului, de o echipă de arheologi egipteni şi europeni, a anunţat, joi, Zahi Hawass, şeful Consiliului suprem pentru antichităţi.

192 afișări
Imaginea articolului Două statui ale faraonului Amenhotep al III-lea, descoperite în Egipt

Două statui ale faraonului Amenhotep al III-lea, descoperite în Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amenhotep al III-lea, cunoscut şi sub numele de Amenofis al III-lea, a domnit în Egipt în urmă cu aproximativ 3.400 de ani (1391-1353 î.Cr./ sau 1388 - 1350 î.Cr.). El este tatăl faraonului Amenhotep al IV-lea, cunoscut şi sub numele de Akhenaton, care a încercat să impună monoteismul în Egipt.

Una dintre cele două statui, care măsoară peste un metru, îl reprezintă pe faraon având trăsăturile unui sfinx, iar cealaltă îl reprezintă stând pe tron, îmbrăcat în ţinuta specifică de faraon, a precizat Hawass.

Statuile au fost foarte bine conservate, a precizat un alt oficial egiptean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici