Dragostea este asemenea unui drog, calmează durerea

Sentimentul de iubire activează centrii recompensei din creier. Când aceste zone sunt activate, durerea nu mai este percepută la intensitatea maximă, susţin cercetătorii americani.

106 afișări
Imaginea articolului Dragostea este asemenea unui drog, calmează durerea

Dragostea este asemenea unui drog, calmează durerea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dragostea poate bloca durerea fizică într-un mod similar felului în care acţionează calmantele puternice, precum morfina. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford din California, informează cotidianul britanic "The Telegraph".

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii americani au supus un grup de studenţi unui experiment ce a presupus scanarea creierelor, în timp ce erau supuse durerii şi ţineau poza persoanei iubite în mână.

Citeşte mai multe despre calmarea durerii prin dragoste pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici