Eclipsă de lună, "Luna de zăpadă" şi apariţia "Cometei de Anul Nou", pe 10 februarie

Eclipsă de lună, "Luna de zăpadă" şi apariţia Cometei de Anul Nou. Trei evenimente astronomice în noaptea de 10 înspre 11 februarie. Observabile în Europa, Africa, vestul Asiei, America de Nord şi estul Americii de Sud.

6007 afișări
Imaginea articolului Eclipsă de lună, "Luna de zăpadă" şi apariţia "Cometei de Anul Nou", pe 10 februarie

Eclipsă de lună, "Luna de zăpadă" şi apariţia "Cometei de Anul Nou", pe 10 februarie (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Luna de zăpadă

Fiecare lună plină este înzestrată cu un nume. În februarie apare "Luna de zăpadă”. Numele este legat de timpul în care apare, răstimpul căderilor masive de zăpadă. Luna de zăpadă se iveşte în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Eclipsă de lună

În noaptea de 10 spre 11 februarie are loc şi o eclipsă de lună. Va fi vizibilă de pe mai bine de patru continente. Timing-ul este: la zece minute după ce luna plină va răsări, astrul va intra în penumbră pentru patru ore.

Noah Petro, cercetător la NASA, spune: Cel mai bun loc din care se poate vedea eclipsa ar fi "de pe un vas ce navighează în mijlocul Oceanului Atlantic". Maximul acesteia va fi la ora României 02.34, două ore după alunecarea în penumbră. Luna va fi vădit mai întunecată. Eclipsa de lună se va încheia la ora 04.55, pe 11 februarie

Apariţia unei comete

O cometă care se înfăţişează la fiecare cinci ani şi patru luni va traversa cerul. Cometa 45P, descoperită de astronomii Minoru Honda, Antonín Mrkos şi Ľudmila Pajdušáková, în 1948. Numele ei este ”Cometa de Anul Nou”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici