Elveţia a autorizat vaccinul Novavax anti-COVID pentru adolescenţi şi ca doză booster pentru adulţi

Elveţia a autorizat vaccinul Novavax anti-COVID pentru adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani şi ca doză booster pentru adulţi.

129 afișări
Imaginea articolului Elveţia a autorizat vaccinul Novavax anti-COVID pentru adolescenţi şi ca doză booster pentru adulţi

Elveţia a autorizat vaccinul Novavax anti-COVID pentru adolescenţi şi ca doză booster pentru adulţi

„Suntem încântaţi să oferim primul vaccin COVID-19 pe bază de proteină pentru a fi utilizat atât la adolescenţi, cât şi ca booster la adulţi în Elveţia", a declarat Stanley C. Erck, preşedinte şi director general al Novavax.

"Pe măsură ce continuăm să explorăm cele mai bune practici pentru gestionarea COVID-19 pe termen lung, avem în curs de desfăşurare studii care explorează în continuare eficacitatea şi siguranţa Nuvaxovid (vaccinul produs de Novavax - n.r.) ca rapel, iar datele preclinice sugerează că vaccinul nostru induce un răspuns imunitar împotriva variantelor Omicron, inclusiv BA.4/5", a adăugat acesta, confrom adnkronos.com.

Autorizarea pentru adolescenţi se bazează pe datele unui studiu de faza 3 făcut în 73 de locaţii din SUA, în cadrul căruia serul a demonstrat o eficacitate clinică de 80% într-un moment în care varianta Delta era tulpina predominantă a SARS-CoV-2.

Datele preliminare au arătat că vaccinul a fost în general bine tolerat, reacţiile adverse grave şi severe fiind reduse.

Mai multe reacţii au avut adulţii, după prima şi a doua doză. Cele mai frecvente reacţii adverse observate au fost sensibilitate sau durere la locul injecţiei, cefalee, mialgie, oboseală şi stare de rău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
elveţia,
novavax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici