Epilarea cu laser versus epilarea cu lumină intensă pulsată

Epilarea definitivă prin lumină terapeutică se poate realiza prin două modalităţi, cu laser sau cu lumină intens pulsată, iar cele două metode au fiecare avantaje şi dezavantaje, din punct de vedere al calităţii, dar şi al preţului, potrivit unui comunicat.

6738 afișări
Imaginea articolului Epilarea cu laser versus epilarea cu lumină intensă pulsată

Epilarea cu laser versus epilarea cu lumină intensă pulsată (Imagine: Shutterstock)

De aproximativ cinci ani, epilarea definitivă în România a luat un avânt puternic, iar pe piaţă au apărut din ce în ce mai multe saloane cosmetice care oferă acest tip de proceduri. Puţini clienţi cunosc însă ce tip epilare definitivă le este cea mai indicată, iar decizia finală este luată nu neapărat prin prisma calităţii, cât mai ales prin cea a preţului.

"Epilarea definitivă prin lumină terapeutică se numeşte fotoepilare şi se poate realiza prin două modalităţi: epilarea laser sau epilarea cu lumină intens pulsatilă IPL (Intense Pulsed Light). Majoritatea cabinetelor cosmetice oferă tehnologia IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine şi foarte ieftine, motiv pentru care nici perfomanţele nu sunt la fel de uimitoare ca în cazul unui laser de top şi bine ales. Gândiţi-vă că un laser performant costă în jurul a 100.000 euro, în timp ce un echipament IPL costă uneori chiar şi sub 10.000 euro. Sigur că există şi IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top deţin astfel de echipamente", spun reprezentanţii Coquette Beauty Clinique.

Eficacitatea laserului vine strict prin procedeul prin care acţionează şi anume laserul prezintă o singură lungime de unde, în timp ce IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii. De aceea, IPL este nespecific în comparaţie cu laserul, care este specific, motiv pentru care laserul este mai eficient, fiind necesare mai puţine şedinţe decât în cazul IPL.

Clienţii ar trebui să ştie că laserele pentru fotoepilare sunt accesibile numai în centrele medicale şi sunt manevrate exclusiv de către medici. Singurul dezavantaj al laserului faţă de IPL este că poate distruge numai foliculii ce se găsesc în punctul focal corespunzător lungimii de undă emise.

Tipuri de laser

Dintre toate tipurile de laser utilizate pentru epilarea defintivă, cele mai eficiente sunt laserele Alexandrit de la Candela, deoarece au o lungime de undă laser care este cea mai potrivită pentru tipul de piele şi de păr întâlnite în România.

Laserul de tip Nd-Yag protejează pielea de arsuri. Totuşi, numărul necesar de şedinţe este sensibil mai mare faţă de laserul de tip Alexandrit.

Care sistem este până la urmă cel mai bun?

Niciun sistem nu se potriveşte tuturor pacienţilor. Fotoepilarea eficientă necesită combinarea a 2 - 3 sisteme pentru a obţine efecte maxime pentru majoritatea tipurilor de păr şi piele. Caracteristicile firului de păr se pot schimba pe durata tratamentului de la gros la fin, ceea ce poate conduce la schimbarea echipamentului şi parametrilor cu care se lucrează.

Persoanele cu un contrast mai mare între culoarea pielii şi cea a părului vor avea mai mult succes folosind laserul. De asemenea, laserul să rezultate mai bune în cazul firului de păr mai gros, la fel cum se întâmplă şi în cazul gambelor şi zonelor inghinală şi axilă. În principiu, toate zonele care au păr mai des răspund mai bine la epilarea laser decât la IPL.

"Capcanele cel mai des întâlnite, pe care clienţii nu le sesizează, sunt fie preţurile mult prea mici, fie preţul unic pentru toate zonele corpului sau garantarea rezultatelor după 3 - 5 şedinţe. Există într-adevăr zone precum perciunii, mustaţa, bărbia, unde un preţ similar este corect, dar pentru spate, abdomen, braţe sau fese preţul şedinţei este în mod natural mai ridicat, deoarece zona acoperită este mult mai mare şi automat şi timpul de lucru", potrivit reprezentanţilor Coquette Beauty Clinique.

"Recomandăm clienţilor ca orice epilare definitivă să fie precedată de un consult de evaluare prin care se poate stabili exact ce tip de epilare li se potriveşte", a completat doctorul Andreea Iftimie, de la clinica mai sus menţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici