Evoluţia Lunii: 4,5 miliarde de ani în 160 de secunde - VIDEO

Cercetătorii de la NASA au creat un videoclip care arată evoluţia Lunii în cei 4,5 miliarde de ani de existenţă.

1063 afișări
Imaginea articolului Evoluţia Lunii: 4,5 miliarde de ani în 160 de secunde - VIDEO

Evoluţia Lunii: 4,5 miliarde de ani în 160 de secunde

Filmul arată schimbările prin care a trecut Luna de-a lungul timpului.

"De la an la an, Luna nu pare să se schimbe. Craterele şi alte formaţiuni par să fie permanente, dar Luna nu a arătat întotdeauna aşa. În prezent avem o imagine mai bună asupra istoriei Lunii. Învăţaţi mai multe din acest videoclip!", este mesajul postat de NASA alături de filmuleţ.

Potrivit uneia dintre cele mai importante teorii despre formarea Lunii, satelitul natural al Terrei a apărut în urma impactului dintre un obiect de mărimea unei planete mici şi Pământ.

Această coliziune ar fi smuls cantităţi mari de materie de pe Terra, roci şi magmă, care s-ar fi aglomerat apoi pentru a forma Luna. Suprafaţa ei ar fi fost iniţial doar un imens ocean de magmă care s-a răcit ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici